Mette Helene Sahl Kristiansen, Skolelærer og kropsterapeut

Vi har nu gennem et stykke tid arbejdet med ‘Sunde Unger’ i Grøndalen institution.

Jeg må sige, at jeg er meget begejstret. Materialet er super nemt at gå til og man behøver ikke i forvejen have kendskab til meditation eller afslapningsøvelser.
I en hverdag med mange gøremål og mange behov, er det helt perfekt, at man hurtigt kan vælge en egnet øvelse. Og hvis man vil, får man nemt og ligetil serveret virkelig gode forslag til, hvordan man kan arbejde med børnene om øvelserne.
Vi er også vilde med, at der gives baggrundsviden og inddragelse af forskning, så man får en indføring i, hvad baggrunden er, for at lave øvelserne. Vores oplevelse er, at længden på øvelserne er rigtig god og at børnene giver udtryk for at kunne lide de små rolige stunder.

Når vi sætter dem på, siger de ofte ‘Jaa, den er rigtig god!’ eller ‘Den kan jeg rigtig godt lide’. Vi har før, arbejdet med afslapning og fantasirejser med børnene, men vi har ikke kunnet finde så egnet et materiale som dette.
Vi oplever, at disse øvelser resulterer i mere ro hos børnene og en mere rolig stemning på stuen. Dette mærker vi tydeligst til siesta midt på dagen, hvor vi ligger på dyner med øjenpuder og lytter til fantasirejserne. Bagefter er der en dejlig nærværende ro og afslappet stemning ved det efterfølgende lille måltid. Vi fornemmer også en større optagethed og deltagelsesglæde ved nogle af de øvrige aktiviteter, vi sætter i gang. Et materiale som dette, er virkelig noget, vi har manglet, og vi kan på det aller varmeste anbefale brugen af det.