Institutionspakken består af veldokumenteret materiale til at skabe mere ro og overskud i børnehaven og lære børnene at håndtere stress og stimuli.
Børnegrupper
– Ønsker I at styrke børnenes evne til at håndtere stress?
– Kunne I tænke jer simple øvelser til at skabe ro i løbet af dagen?
– Vil I styrke børnenes samarbejdsevne og forebygge mobning?
Mange pædagoger oplever, at der er flere overaktive børn nu end tidligere. Børnene har svært ved at sidde stille, og flere børn udvikler symptomer på stress.
Undersøgelser viser, at de danske børn tilbringer allemest tid i institutioner sammenlignet med andre lande. Kombinationen af dette og de store besparelser fra politikerne lægger et kæmpe ansvar på pædagogernes skuldre. Som pædagog kan man føle, der bliver stillet store krav til en helt almindelig hverdag. Den lave normering gør det svært at opfylde alle børns behov. Herudover udskiftning af personale, fortravlede forældre og overstimulerede børn.
Undersøgelser viser, at mange små børn bliver overstimuleret af en helt normal hverdag. Mange børn har symptomer på stress uden de selv ved det, og uden deres forældre er klar over det. Mange børn tager denne stress med sig videre i livet som en del af det at være menneske. Stress er årsag til de fleste kroniske sygdomme.
Den gode nyhed er, at der er hjælp at hente for både ansatte og børn.
I Sunde Unger har vi samlet den nyeste viden og øvelser i et fantasifuldt univers designet til børn i alderen 2-7 år. Materialet er online og er nemt at tilgå.
Materialet kræver intet kendskab til meditation eller et større it-kendskab. De ansatte modtager et log in til vores hjemmeside, hvorfra materialet kan afspilles eller læses direkte fra en tablet eller mobiltelefon.
Vi ønsker at hjælpe de ansatte med at løfte det enorme ansvar, det er, at passe på det dyrebareste vi har og hjælpe børnene godt på vej.
God fornøjelse fra Louise og Lise
Institutionspakken til børnegrupper
Velkommen til et eventyrligt univers med enhjørninger, glimmer og magiske rumraketter. I dette fængende univers lærer vi børnene veldokumenterede teknikker til at finde ro og håndtere stimuli og stress i en moderne hverdag.
For at fange børnenes opmærksomhed har vi skabt materialet ud fra en magisk, eventyrlig og fantasifyldt verden med prinsesser og rumraketter.
Hvad siger andre…
Askehavegaard børnehus
“Som institution skal man forberede sig på, hvad dette FANTASTISKE materiale kan give institutionen. Det har været utroligt spændende at være en del af projektet.
Vi har været en del af opstartsfasen, hvor vi afprøvede en godnathistorie ”fantasiøen” på en gruppe sovebørn af 4-10 børn i alderen 3 -5 år.
Til forløb for myrerne sluttede vi af med at slappe af ved at ligge på gulvet og lytte til en historie/meditation. Enkelte gange er vi startet med det, for at skabe ro i gruppen. Til samling har vi ligeledes afsluttet med at børnene skulle lægge sig på gulvet og slappe af til en historie/meditation.”
Græshopperne (4-5 år), 15 børn har i en måned afprøvet ”den lille ubåd”, inden de skulle i gang med forløb.”
Sådan virkede det
“Vi oplever, at børnene har fået nemmere ved at falde til ro med historierne. Sovebørnene lå og lavede de små øvelser, der er i historien, og de fandt hurtigere ro og faldt stille og roligt i søvn.
Mellemgruppen med de 4-5 årige lyttede til en kropsøvelse ved navn Ubåden. Første gang havde børnene meget svært ved at ligge og koncentrere sig. Det var tydeligt, at børnene ikke havde god kontakt til kroppen, og de havde store problemer med at finde ro og koncentrere sig. Anden gang var der mere ro på børnene, og ca. 1/3 af børnene formåede at finde ro hele historien igennem. Tredje gang var der meget mere ro. Otte ud af 10 børn deltog aktivt og havde allerede fået god kontakt med sig selv.”
Tegn på ro i hverdagen
“Vi har oplevet, at nogle af børnene har sagt “jeg har brug for at sidde i sofaen og slappe af”. Så jeg tænker, det må være børn, der har mærket efter, at de har brug for ro. Der er kommet en hyggeligere stemning og mere ro imellem børnene, men der kan stadig være dage, hvor børnene ”hænger i gardinerne”. Børnene er blevet bedre til at håndtere deres indbyrdes konflikter, og de har blandt andet nemmere ved at sætte ord på deres følelser.”
Fokus er at styrke barnets kropskontakt og herigennem evnen til at mærke sig selv.
Endvidere er formålet at styrke selvværdet og sammenholdet og herved forebygge mobning.